Friday, February 5, 2010

Senyuman Kali Ini.....

Hari Ini Bermula Dengan Penuh Keindahan…. Mataku Terbuka Awal Pagi(??) Dan Tidak Menjangka Kelas Bermula Jam Setengah Sepuluh (Cakap Indonesia Jap).Sempat Juga Diri Ini Mencuba Skill Memasak, Walaupun Hanya Sekadar Sandwich Nugget…. Kenyang Pun Kenyang…. Pergi Menuju Ke Kelas, Berselisih Dengan Teman Yang Baik… Dia Membalas Senyuman Yang Sudah Lama Tidak Terukir Untukku… Alhamdulillah, Nampaknya Hatinya Sudah Sejuk…. Tidak Usah Ku Bicara Namanya, Lu Pikir La Sendiri….. Kikiki

Kelas Praktikum Bermula, Namun Jiwa Masih Keriangan Untuk Menjawab Ujian Akan Datang (Macam Nerd Jerk Aku)… Mula Membelek Tas…. Eh2, Lupa Pula Untuk Membawa Buku Praktikum… Mata Menjeling Pada Kawan Yang Berdekatan…. “M, Minta Tolong, Pinjamkan Buku” Nasib Baik Dia Pinjamkan, Last Sekali Tak Guna Gak (Mohon Ampun Ya, M)….

Masa Berlalu, Mendekati Ujian ProBABIlitas…. Ujian Yang Memenatkan, Ujian Yang Menyebalkan…. Soalan Yang Hanya Orang Yang Bergerak Satu Hala (Sehala) Sahaja Yang Boleh Menjawab… Alhamdulillah, Dapat Juga Menjawab Dengan Tenang…. Diri Memandang Jauh (Dekat Sahaja) Untuk Ke KAPO…. Membeli Belah Barang Dapur Untuk Dimasak Hari Ini…. Sesungguhnya Senyuman Kali Ini Amat Panjang…..

Setelah Selesai Membeli Barang Bersama A1,A2,A3…. Diri Ini Tergerak Hati Untuk Memasak Spaghetti Yang Sangat Best (Konon) Untuk Teman Serumah. Masak Punya Masak, Tiba-tiba Rasa Macam Orang Itali Yang Buat (Padahal Guna Yang Segera Sahaja)… Sangat Gembira Pada Hari Ini….. Walaupun Badan Penat, Melihatkan Senyuman Pada Teman Yang Sudah Lama Bertelingkah, Dan Melihat Wajah Gembira Pada Kawan Sangat Menenangkan Jiwa Ini. Sungguh Ku Mengharapkan Agar SenyumanDi Wajahmu Itu Kekal Walaupun Senyuman Di Bibir Ini Tidak Selamanya….
No comments:

Post a Comment